Neseplastikk

Et av de vanligste kirurgiske inngrepene

Neseplastikk (også kalt neseoperasjon / rhinoplasty) er et av de vanligste plastiskkirurgiske inngrep, men også et av de mest krevende. Forandring av nesen kan gi en stor endring av en persons ansikt. Samtidig er det svært viktig å se til at nesens pustefunksjon ikke forandres.

Kirurgen bør ha lang erfaring og være teknisk dyktig. Det anbefales derfor at neseplastikk utføres av spesialister i plastikkirurgi (les mer om tittelen plastikkirurg).

Hver eneste nese er forskjellig og krever individuell behandling. Målet er å skape en nese som harmonerer med resten av ansiktet og gir oppmerksomhet til øynene. Nesens form og funksjon henger nøye sammen, slik at overgangen mellom kosmetisk og funksjonell kirurgi er flytende og griper ofte over i hverandre. For oss er det viktig at vi oppnår resultatet som du ønsker deg.

Mer informasjon om neseplastikk

Hvilket resultat kan du forvente?

Målet med en neseoperasjon er å gjøre nesen slik at den ikke er påfallende, ser naturlig ut i forhold til resten av ansiktet, og ikke bærer preg av å være operert. Resultatet er avhengig av utgangspunktet, og eventuelt de begrensninger dette gir.

Det er vanskelig å sammenligne seg med noen som har utført samme operasjon. Tykk hud er den faktor som gir de største begrensninger på hva som kan oppnås.

Slik utføres neseplastikk

Før operasjon tar vi alltid bilde av ansiktet. De fleste neseoperasjoner hos Privatklinikken utføres fra innsiden av nesen for å unngå utvendige, synlige arr. Inngrepet utføres vanligvis i lokalbedøvelse og sedasjon (smertestillende og beroligende medisiner, som gis gjennom en plastkanyle direkte i blodbanen), men kan også utføres i narkose. En neseoperasjon varer vanligvis i 1-2 timer.

Etter neseoperasjon

Som regel er både neseoperasjonen og tiden etter helt smertefri. Du er tett i nesen i en til to dager pga. tamponger og har utvendig bandasje i en uke. Når bandasjen tas av er nesen litt hoven, og du kan være litt blå under øynene. Etter ca. 14 dager kan du gjenoppta full fysisk aktivitet.

Komplikasjoner

Komplikasjoner som blødning og infeksjon etter neseplastikk (neseoperasjon) kan forekomme, men er særdeles sjelden.

Hvem kan utføre neseplastikk?

Trygghet med spesialist i plastikkirurgi

Neseplastikk er svært krevende, og kirurgen bør ha lang erfaring og være teknisk dyktig. Det anbefales derfor at neseplastikk utføres av spesialister i plastikkirurgi (les mer om tittelen plastikkirurg). Det er imidlertid ikke et krav om at ansvarlig lege skal være spesialist i plastikkirurgi, men for deg som kunde vil dette være en stor trygghet. Om din lege er godkjent spesialist i plastisk kirurgi kan du finne ut på Den norske legeforening sin liste over godkjente spesialister i plastisk kirurgi.

Dr. Marcus Eriksson hos Privatklinikken er spesialist i plastikkirurgi, og utfører neseplastikk hos Privatklinikken i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Tromsø og Alta.

Neseplastikk

Vi tilbyr neseplastikk (neseoperasjon) i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Tromsø og Alta. Bestill en konsultasjonstime, så lager vi en behandlingsplan utfra dine ønsker.

Neseplastikk / Nese / Neseoperasjon / Rhinoplasty i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Tromsø, Alta